Приключваме с месечната обработка на декемврийските пенсии в края на следващата

...
Приключваме с месечната обработка на декемврийските пенсии в края на следващата
Коментари Харесай

НОИ обяви голям проблем с пенсиите за декември

Приключваме с месечната обработка на декемврийските пенсии в края на идната седмица.

За да могат да бъдат изплатени на 7-о число с пенсиите, е належащо максимално бързо да бъде взето такова решение.

Това сподели пред публицисти Любомира Язаджиева, шеф на дирекция „ Пенсии “ в Националния застрахователен институт (НОИ), съобщи Дарик.

Така тя отговори на въпрос в какъв период държавното управление следва да вземе решение за коледните добавки, в случай че реши такива да има, да преведе парите на Института и хората да получат помощта с пенсиите за декември. Язаджиева участва на полемиката за пенсионната система в България 2000-2022 година, проведена от Българската стопанска камара.

По думите на специалиста, ако решение не се вземе до края на идната седмица, това би затруднило пенсионерите, които получават пенсиите си по пощата, " тъй като ще би трябвало да отидат повторно "  до гишетата. Това ще затрудни и Националният застрахователен институт (НОИ), където експертите ще би трябвало да обработят два пъти декемврийската база данни, изясни още Язаджиева. НОИ постоянно има подготвеност да извърши взетите решения, увери тя.

В края на октомври премиерът акад. Николай Денков сподели, че откакто стане ясно осъществяването на бюджета през ноември, тематиката за коледните добавки ще бъде обсъждана още веднъж.

Миналата година всички пенсионери получиха допълнително по 70 лева коледни добавки. Необходимите за това спомагателни 142 380 000 лева бяха обезпечени за сметка на преструктуриране на разноските по централния бюджет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР